fredag 11 april 2014

Taggarna utåt

Den här veckan har jag haft taggarna utåt och bitit ifrån flera gånger. Inte så att jag har varit sur på allt och alla men jag har sagt ifrån när det behövts. Dels har det varit en del saker på jobbet som jag har påpekat och ifrågasatt. Vi får väl se om det hjälper men det känns i alla fall bra att jag har sagt ifrån.
Dagen efter så blev jag tokig på körskolan som bara ska boka in fler och fler lektioner. Känslan har länge varit att de utnyttjar ungdomar genom att hota med att de inte kommer att klara uppkörningen om de inte tar fler lektioner. Det som fick bägaren att rinna över var när de bokade om uppkörningen på grund av att Cissi bokade av en lektion där de skulle öva landsvägskörning. Uppkörningen fick då inte tillhöra körskolan för då skulle uppkörningen komma med i deras statistik. Hallå, vad är viktigast deras statistik eller en vettig utbildning till eleverna? Jag åkte till körskolan och talade om vad jag tyckte och avbokade resten av lektionerna. Jag har fått min känsla bekräftad av flera som jag pratat med. Det är inte bara vi som känner oss lurade. Nu satsar vi lite extra på att övningsköra hemma i stället.

Idag är det i alla fall fredag och jag har en lugn helg framför mig. Det största som händer är just nu när Martin har fem kompisar här och spelar Magic (ett slags kortspel). Kompisarna ska sov över till i morgon. Hur mycket sova det blir får vi väl se, men de verkar ha trevligt i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vår granne trafikinspektören har precis samma erfarenhet av körskolorna. Hans råd var att lägga pengar på körning hemma istället för "lektioner" på skolan. /GP