tisdag 22 april 2014

Trädgårdsarbete

Vi har länge pratat om hur vi ska göra med trädgården. På framsidan ligger det plattor som gungar mer och mer ju mer rötterna som går under växer. Det står ett träd vid tomtgränsen som borde bort innan det blir för stort. Muren ut mot gatan faller sönder och en annan mur av stockar har fallit sönder för länge sedan. Bitar av sidan är inte riktigt i ordninggjord så det är bara vildvuxet gräs. Dessutom är delar av altanen murken.

Allt som allt så ser det inte snyggt ut och är inte roligt att ta hand om för det blir inte snyggt i alla fall.  Slutligen har vi nu tagit tag i detta och bokat en firma som hjälper oss med jobbet. När vi ändå skulle göra en massa så passar vi på att dränera runt huset också.
Just nu ser det ut så här när man kliver ut på altanen. Själva altanen revs i fredags.
Igår blev det alltså inget fika på altanen för den finns nästan inte längre. På framsidan av huset ser det ännu värre ut. Man kommer knappt ut från tomten på grund av allt skräp från altan och uppgrävda buskar som ligger där, plus en grävskopa.

Det var jobbigt och gjorde ont i mitt hjärta när de började riva altanen och när de gräver upp våra buskar. Jag vet att det är jag som har bestämt att det ska göras men det gör ändå ont när de "förstör" våra saker. Jag vill inte veta hur det skulle kännas att se sitt hus brinna ner.
Nu när det mesta sånt är gjort så känns det lättare att fortsätta. Under veckan kommer de att gräva upp runt huset och fixa dräneringen och vi ska bestämma vilka markplattor vi vill ha. Många beslut blir det, och det tar också på krafterna!

1 kommentar:

Cicki sa...

Du får försöka fokusera på hur fint det blir när det är klart...:-)