fredag 21 mars 2014

Språk som språk

Jag har länge undrat om dottern och jag har några gemensamma gener. Hennes språksinne och språkintresse och jag med ingenjörssinnet. Jag försöker förklara att det är roligt med matte, men hon förstår mig inte riktigt.


Idag insåg jag dock att vi har något gemensamt. Jag har varit på kurs om hur man ska skriva, eller egentligen om hur man inte ska skriva, programkod. Vi har tittat på dåliga kodexempel, analyserat och diskuterat och lärt oss alla möjliga fel som man kan göra och som man bör hitta om man granskar kod. Ganska nördigt men hur kul som helst. Sånt skulle jag vilja jobba mer med, och kunna mer om. Det är mycket roligare att leta fel i andras kod än att skapa egen kod. Jag är bättre på att analysera och felsöka än på att designa.


Mitt när vi höll på med kodanalysen så insåg jag att detta är precis samma sak som Cissi gillar. Hon kallar sig själv för "grammar nazi". Man får akta sig för att göra grammatikfel när man pratar eller skriver och hon är i närheten. Cissi analyserar människans språk och jag analyserar datorspråket. Alltså är vi egentligen ganska lika :)

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Ja, sånt där kan ju te sig olika i uttryck fastän det handlar om samma sak :) VAd kul ändå att ni kommit underfund med likheter! Om alla gjorde det generellt skulle nog världen också bli ett bättre ställe att bo på! :)