måndag 31 mars 2014

Kvällsmat med hetta

Ibland blir måltiderna hemma lite trevligare än annars. Det betyder inte att andra måltider är otrevliga, bara att det ibland blir lite mysigare. I kväll var det en sådan där lite mysigare dag.

Jag ville springa en liten runda efter jobbet och fick med mig Mannen på det. För att det inte skulle bli för sent med mat så bad jag Henrik och Martin att laga mat. Henrik lagar inte mat så ofta så det var definitivt hans tur. I julas när vi var i Stockholm så var barnen inne i en asiatisk mataffär och kom ut med lite olika konstigheter. Bland annat hade Henrik köpt något att göra currysås med. Vi visste inte så noga vad. Nu tyckte jag att det var dags att han använde det där.

Det fanns ett ungefärligt recept för att göra själva såsen som han följde. I såsen lade han stekt kyckling, bambuskott och majs. Det blev gott, men väldigt starkt. Det är ju svårt att veta hur stark en okänd currypasta är. Detta smakade som en indisk kycklinggryta. Alla i familjen var överens om att det var gott, men det gick åt mycket creme fraich, ärtor, vatten och mjölk för att mildra det starka.

När vi ätit upp sa Henrik "Bra, då lyckades jag nog med mitt mål att inte behöva laga mat igen".
Så lätt kommer han inte undan, för det var ju bra men med en viss potential till förbättring eller ska vi säga anpassning till den fega familjen. Henrik är den som mest gillar stark mat så han gjorde sig glatt en matlåda av resterna.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Jag minns en gång när jag och två väninnor var på tairestaurang. Då var det alldeles nytt med den typen av mat. Vi funderade över varför en tjej gick runt bland borden och fyllde på med vatten hela tiden. Efteråt förstod vi....:-)

Vi tog in något som hette Tre rätter. Vi visste ju vad Fyra rätter var på en kinarestaurang så det kändes tryggt. När servitören kom så sa han att vi skulle äta räkorna först, biffen sedan och sist kycklinggrytan. Det förstod vi inte heller varför förrän efteråt.

Räkorna var jättegoda och alldeles lagom starka, biffen var starkare men fortfarande väldigt god. När vi smakade på kycklingen så blev vi svettiga och kunde knappt andas. Det var fruktansvärt. Gissa om vi skrattat åt detta många gånger efteråt. Så ovan man var med stark mat från början....:-)

Camilla sa...

Ja, visst är det så att man är ovan vid stark mat. En indier hade säkert bett om mer kryddor till vår gryta igår :)