söndag 2 mars 2014

En vecka med franskt inslag

Nu har vi haft besök från Frankrike i en vecka. Planen var att vi skulle ha en tjej, men på grund av att en annan familj fick förhinder strax innan eleverna kom så hade vi två tjejer de första dagarna. En eller två gäster gör ju ingen större skillnad.

Under veckan som gick hade de fullt schema i skolan. Vi har "bara" hjälpt till att ha koll på platser och tider. Vissa dagar krävde matsäck och vissa dagar behövde kvällsmaten vara klar tidigt för att de skulle hinna iväg.

Nu i helgen har de inte haft något program ordnat av skolan utan vi som familj fick möjligheten att hitta på något. Inte helt lätt att hitta på vettiga aktiviteter så här års. Det är inte varmt och skönt ute och det är inte vinter.
I går var vi i alla fall och hälsade på dessa fyra dagar gamla lamm. Det är Cissis kompis som har får. Mysigt att få komma och gosa med får och lamm en stund.
Inom de närmaste veckorna kommer det att bli fler lamm från dessa fåren också. Vi passade också på att hälsa på några olika hästar. Jag tror att besöket uppskattades. Efteråt åkte vi ut på Tinnerö och grillade. Tyvärr hittade vi en onödigt blåsig plats och blev ganska nerkylda innan vi fått i oss maten, men vi fick grillad mat i alla fall.

Väl hemma värmde ungdomarna upp sig genom att spela tv-spel innan vi fikade med semlor. Semlor borde väl vara ganska svenska? På kvällen fortsatte vi med något ännu svenskare, mellohysterin. Vi åt i alla fall efterrätten framför melodifestivalen.

Idag hade vi en lugn förmiddag hemma. Sedan har vi bjudit på bowling, skridskoåkning, våfflor och familjespel. Känns som en bra dag.

Det har varit jättespännande och lärorikt att ha besök. Cissi har övat sin franska och vi alla har övat vår engelska, kanske mest jag som inte använder den annars. Vi har lärt oss en del om Frankrike, både att det är annorlunda och att vi är ganska lika. I morgon vinkar vi hejdå och sedan ska jag pusta ut för det är trots allt rätt jobbigt att ha inneboende. Man ska vara lagom artig, lagom påträngande. Leva som vanligt men ändå en person till att anpassa sig efter, en person som man dessutom knappt kan prata med. Som sagt roligt så jag gör det gärna igen, men nu ska jag slappna av.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Sånt här är så bra för alla tror jag! Genom att bli "utsatt" för olika människor, kulturer och språk blir man mer öppen för olikheter! Och ni gör ett bra jobb med era barn!!