lördag 1 februari 2014

Sy- och pyssel-LAN

Detta är en LAN-helg. Martin började i fredags med att åka hem till en kompis för att spela datorspel halva natten. De ordnade ett mini-LAN några kompisar ihop. Ett par timmar senare försvann Henrik på LAN på universitetet. I morse gav jag mig iväg till mitt sy- och pyssel-LAN.

En kollega hade bokat en kvarterslokal och bjudit in de hon kände som var pysselintresserade. I morse kom vi dit allihopa med symaskiner och väskor packade med tyger, garner och en massa annat bra-att-ha-meterial. Sedan har vi sytt och pysslat hela dagen, med korta avbrott för mat då blodsockret började sjunka för lågt.
Jag började med att sy örngott av ett påslakan. Jag gillar motivet och ville inte bara slänga påslakanet. Påslakanet har råkat tvättats ihop med något slags lera som barnen hade som små. Studslera tror jag att det var. Leran går inte bort utan blev som en klump på tyget. Nu blev det två fina örngott i alla fall.
Sedan klädde jag om en kudde med ett boktyg. Mannen använder kudden som extra kudde då han ligger i sängen och läser, därför passade just ett boktyg bra.
Dagens huvudprojekt var att sy en topp enligt samma modell som jag har en köpt topp. Jag hade alltså inget mönster utan klippte efter den köpta toppen och improviserade lite här och där. Resultatet blev mycket bra. Det är raglanärm och blev en snygg halsringning då jag rynkade på axlarna. Runt halskanten har jag sytt en tvärslå klippt i tyget. Enkel och skön topp i tunt slinkigt tyg. Det blir perfekt med ett linne under i sommar.

Eftersom vi på sy- och pyssel-LANet har något högre medelålder än normala LAN så avslutade vi när det blev kväll och åkte hem för att sova. I morgon fortsätter vi en stund till. Skönt att sitta med likasinnade och få en massa saker gjorda.

6 kommentarer:

Cicki sa...

Jag förstår att du vill bevara Nalle Puh-tyget. Det är ju fint. Fin kudde och snygg top. Visste inte att man kunde pyssel-LANA....:-)

Maud/En bok om dagen sa...

Precis det där boktyget har jag köpt! Jag ska ha det i en quilt för soffan i vardagsrummet... Perfekt motiv för boknördar! :-)

Och så väldigt trevlig idé med pyssel-lan!

Anonym sa...

Var köpte du det fina boktyget?Hälsningar Helena

Anonym sa...

Var köpte du det fina boktyget?Hälsningar Helena

Camilla sa...

Boktyget köpte jag på syfestivalen för många år sedan. Kna tänka mig att det finns bland lapptäckstyger, mne jag vet inte var.

Anonym sa...

Tack!