söndag 9 februari 2014

En vissen julgran

Idag undrade Cissi varför vår julgran fortfarande ligger kvar på tomten. Jag förklarade då att sophämtarna hade en vecka då de samlade in alla julgranar. Jag ställde fram vår vissna lilla ruska bredvid soptunnan, precis som man skulle. Sopgubbarna tog inte vår gran. Jag antar att de inte ansåg att det vara en julgran. Cissi gapskrattade och tyckte att det var fantastiskt att vi haft en så liten ynklig gran så att inte ens de som är proffs på att känna igen julgranar tyckte att det var en julgran.

Jag vill säga till granens fördel att den var en väldigt fin liten gran så länge den stod klädd inne. När vi skulle få ut den klippte vi bort en del grenar för att slippa barr överallt. Dessutom tappade den alla barr när vi bar ut den. Den har alltså passerat sina glansdagar för länge sedan och ser alltså numera inte ut som en julgran, enligt proffstyckarna.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Vi har haft en plastgran i alla år vi bott ihop. Dels på grund av både Mats och Madelenes astma. Men det är också väldigt svårt att bli av med en gran när man bor i hyreshus på åttonde våningen. Men visst är en riktig gran ändå finast.

Trillingnöten sa...

Hahahahahaha :) Tänk så subjektivt detta är :)