torsdag 13 februari 2014

Åldersvarning

Ikväll var det en kväll med gamla kollegorna. Mat och prat hela kvällen :)

När jag gick till bilen för att åka hem funderade jag på de år vi känt varandra. Några av dem har jag känt i tio år och som kortast är det nog sju år. Vi har hunnit avhandla ganska många samtalsämnen genom åren.

Under många år kretsade diskussionerna kring dagis och fritids med hämtning och passning på olika sätt. Några hade redan då tonårsbarn så diskussionerna handlade mycket om det också. Eftersom jag har sju år mellan yngsta och äldsta barnet så passade jag ofta in i både den ena och den andra diskussionen.

Nu har en del av barnen börjat flytta hemifrån. På något vis går det fortare att avhandla vad barnen gör nu för tiden. Idag har det i stället diskuterats läsglasögon och katter flitigt. Alla som var med i kväll har katt, förutom en som har hund och så jag som varken har djur eller läsglasögon. Jag hade förstås jättetrevligt ändå, men lite annorlunda känsla.

Intressant med livets olika skeden både kopplat till åldern, men också till var i livet man befinner sig.

2 kommentarer:

tant Hannele sa...

Hihi, intressen varierar med åldern :)

Trillingnöten sa...

Hahaha, tänk vad det kan skifta så där! Min man konstaterade nyligen att de flesta av mina vänner är singlar och utan barn...kanske ska skaffa lite vänner med gemensamma intressen också? I alla fall nån med barn :)