lördag 8 februari 2014

Skogsutflykt på vintern

Scoutprogrammet grovplaneras redan i slutet på terminen innan. Då kan det vara lite svårt att veta när det kommer att finnas snö, när det kommer att vara fint väder osv. Till denna lördagen hade vi planerat en dagsutflykt, eventuellt med skridskoåkning. Efter att det har varit plusgrader i flera dagar och till och med en del regn så fick planerna på att åka skridskor strykas.
I stället blev det en utflykt till en plats som jag besökt en gång för 7-8 år sedan. Där finns en geocache, så det var så jag hittade till platsen då och även nu. Vi pulsade i snön i några kilometer på en översnöad grusväg för att komma hit. Väl framme tyckte även barnen att det var ett häftigt ställe.
Vi hjälptes åt att tända eld. Flera av scouterna provade på tändstål för första gången och snart fick de fyr på elden. I väntan på glöd hade de snöbollskrig. Det var ju perfekt kramsnö.
Slutligen dags att grilla korv. Mat smakar alltid så gott utomhus, särskilt efter en promenad och efter snöbollskrig. En del var blöta men glada ändå.
På tillbakavägen gick vi en helt annan väg. Det var ju inte jobbigare att gå genom skogen än på den igensnöade grusvägen. Jag var lite fundersam över hur vi skulle komma förbi en bäck som jag sett på kartan. Väl där så hittade vi denna fina bron så det var inga problem.
På tillbakavägen gick vi också förbi ett jättefint ställe med vindskydd och grillplats vid en sjö. Där skulle det passa att övernatta någon gång.

Oftast när jag är ute med scouterna på en helg så är det hajk med övernattning. Det är roligt, men kräver ju mer planering än en dagsutflykt. På en promenad på några timmar så är det inte hela världen om man glömt något eller om man blir lite blöt. Denna gången glömde vi ketchup, men det gick att överleva även utan den. Vi fick en hel del blöta kläder, men de torkar ju till nästa gång!

Inga kommentarer: