tisdag 5 juni 2012

Kårläger och jobbkonferens

Hemma igen efter två väldigt olika resor. Båda lika trevliga, men med helt olika sällskap.

Det började i helgen då vi hade Kårläger från fredag till söndag. På kårlägret deltar alla scouter och ledare från vår kår plus scouter och ledare från en lite mindre kår som vi samarbetar med. Kårlägren brukar alltid bli mycket trevliga just eftersom vi är så många som hjälps åt att göra något bra. Alla är ju bra på något och tillsammans blir det väldigt bra.

Tyvärr hade vi ju otur med vädret i år. Det var KALLT. Jag frös konstant i ett dygn trots att jag hade en massa kläder på mig. Det är svårt att skydda sig mot vinden och blåste gjorde det rejält. Till slut hade jag långkalsonger och fleecebyxor under byxorna. På överkroppen hade jag långärmad undertröja, fleece, scoutskjorta, ulltröja och vindjacka. Detta kompletterades med buff, mössa och vantar. Detta var ett sommarläger i juni!!

På grund av blåsten fick vi riva ett tält efter första natten. Det fanns plats i övriga tält så vi flyttade om lite. Senare på dagen beslutade vi att de yngsta scouterna behövde in i ett tält med kamin (militärtält), då stuvade vi om lite till. Till slut hade alla scouter bra sovplatser och de flesta ledare. Återstod att bestämma var vi övriga skulle sova. Detta ledde till en spännande diskussion, med mycket humor om vem som kunde sova med vem och om hur tätt vi ville respektive inte ville ligga. Det hela slutade med att jag och två ledare till sov i ett fempersonerstält. Det blev alldeles lagom varmt den natten. Jag hann att ha mina saker i tre olika tält på två nätter. Inte illa!


Väl hemma från det äventyret så var det bara att packa om för att åka på två dagars konferens med jobbet. En buss full med ingenjörer drog till Nyköping. Det viktigaste med dagarna var att umgås och ha trevligt, men också att få med några nya insikter hem. På denna resan fick vi som tur var sova på ett varmt hotell. Jag packade varken långkalsonger eller fleece.

Detta blev ytterligare två trevliga och avslappnade dagar. Eftersom jag inte varit så länge på avdelningen så hade jag som mål att lära mig ytterligare några namn på kollegor som jag inte direkt jobbar med, men som tillhör samma avdelning. Nu har jag några nya namn till ansikten jag sett och ansikten till några namn jag sett och några helt nya namn och ansikten. Det känns bra!

Skönt att det är helgdag i morgon. Den vilodagen kom väldigt lägligt. Jag kommer att göra en utflykt med fyra femtedelar av familjen, men mer om det senare.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Oj! Vilken utflykt! Galet kallt har de varit, det håller jag med om. Jag är glad att jag stannat hemma och inte varit på utflykt :)