onsdag 6 juni 2012

Tom Tits

I går kväll blev det hux flux bestämt att vi skulle göra en utflykt till Södertälje idag.
Där vi parkerade bilen hittade vi snygga bropelare. Denna som ser ut som ett mjölkpaket tyckte vi bäst om. Den storleken på mjölkpaket kanske skulle passa bra till vår familj.

Sedan blev det en heldag på Tom Tits. Det är ett riktigt roligt ställe att leka på, både för barn och vuxna. Martin testade denna jojjo där man glider upp och ner i handtaget. En av höjdpunkterna blev lunchen. Mat brukar vara bra på museer. Idag hade de en speciell svensk lunchbuffe, nationaldagen till ära. Vi smaskade i oss av laxpudding, kalops, köttbullar, makaroner, vegetariska kroppkakor och ett rejält salladsbord. Dessutom fanns det pannkakor och rabarberpaj till efterrätt. Allt var gott (det jag provade i alla fall), men rabarberpajen var verkligen kanongod.
På hemvägen hamnade vi vid ett ställe som heter "De sjungande stenarna" norr om Nyköping. Här fanns en massa stenar med psalmer inristade. Dessutom fanns en labyrint med informationsskyltar om kyrkans historia från år 1000 och fram till idag. Riktigt intressant sätt att åskådliggöra och förmedla historien.

Så firade vi nationaldagen. Hur firade du?

5 kommentarer:

Cicki sa...

Ni har ju kunnat komma hit och fikat.....:-) Så nära var ni. Jag har inte ens sätt att de målat de där pelarna. Fast vi åker så sällan åt det där hållet.

Cicki sa...

Sett, skulle det stå. Ingen annan stavning gäller.

Camilla sa...

Jag vet att du bor i närheten Cicki, men man kan inte hinna allt på en dag. Vore kul att träffas, men det får bli en annan gång.

Vi körde lite småvägar på hemvägen och det känns som att det finns mer att se kring staden om man tar sig av E4:an.

Cicki sa...

Jag skojade mest. Jag vet att det blir tajt när man ska göra flera saker. Tom Tits är perfekt för både stora och små. Och det finns väldigt mycket vackra vägar om man vågar sig bort från E4an. Vi väljer ofta att kryssa på småvägarna istället.

Anonym sa...

Mjölkpaketet! Otroligt bra konstverk!
Alla måste få se det där paketen live innan man dör! Awesome!