tisdag 12 juni 2012

Ett elektriskt får

Nu jobbar vår nya gräsklippare i trädgården!
För ett par veckor sedan gav vi upp detta med gräsklippningen. Vi gör ju inte annat än klipper gräs i trädgården. Varje gång vi är lediga och vill gå ut och njuta i trädgården så behöver gräset klippas. Sagt och gjort så åkte vi och investerade i ett elektriskt får, det vill säga en gräsklipparrobot.

Det har varit lite meck att få igång den. Till den här sorten behöver man lägga ut en slinga runt trädgården. Eftersom vi inte visste riktigt hur det skulle fungera och hur slingan ska läggas på bästa sätt runt altaner och kanter så la vi slinga ovan jord. Det följde med ett slags pinnar att fästa slingan med. Enligt försäljaren skulle pinnarna sättas med ungefär en meters mellanrum, vilket visade sig vara alldeles för glest.

Vi satte ut slingan och släppte ut gräsklipparen i det höga gräset. Det höga gräset fixar den fint, men den klipper också av slingan lite då och då. Efter ett antal försök så ser gräsmattan ut som något slags hällristning, men i gräs. Det är klippt i spännande gångar och cirklar. Undra om gräsklipparen försöker förmedla något budskap med sin dans.
Idag gav vi i alla fall upp lappandet och lagandet av slingan. Nu har vi grävt ner halva slingan och satt spikarna med 30 centimeters mellanrum på resten av biten. Nu ska den väl inte lyckas klippa av tråden fler gånger. Ser fram emot en sommar då vi slipper klippa gräset. Vi kan i stället njuta av att titta på när fåret Shaun jobbar!
Den stora fördelen blir förhoppningsvis att vi orkar med att ta hand om de andra delarna av trädgården på ett bättre sätt. Vi kan ju trimma kanter eller klippa ogräs medan Shaun klipper gräset.

1 kommentar:

Hans Persson sa...

... och medan du skrev det där så åt Shaun av sladden på en av delarna där den inte var nergrävd, så det är bara att gräva vidare.