måndag 26 juli 2010

Ny dammsugare

Idag har vi köpt en ny dammsugare. Den förra gick sönder i slutet på maj så det började bli dags. Vi har faktiskt städat sedan maj, men det är lite knöligare och blir inte lika bra. Vi har använt sopkvast och skurtrasa och dels en gammal dammsugare som används till garaget och inte duger till så mycket mer.

Nu ville vi ha en dammsugare utan påsar. Tänk att slippa köpa svindyra dammsugarpåsar!
Efter en del surfande fick vi väldigt blandade intryck om de påslösa dammsugarna. Många sa att de var sämre, väsnades mer och så vidare, medan andra var väldigt nöjda med sina. Det genomgående verkar vara att väldigt få påslösa dammsugare fanns med i de seriösa testerna. Alltså väldigt svårt att veta vad som är bra och inte bra.

Vi bestämde oss till slut för att köpa en billig påslös på Jula. Ja, jag vet att alla varningslampor blinkar för ett dåligt köp, men med tanke på priset på bara 399:- så kan det vara värt att prova. Flera som skrev på nätet var nöjda med den dammsugaren.

Nu har jag provkört och resultatet verkar lovande. Man kan justera sugförmågan och om man drar upp den så att den suger bra så väsnas dammsugaren mycket. Den verkar i alla fall suga bra om man ställer upp sugförmågan. Dammsugaren känns kanske lite billig, men följer ganska snällt med när jag dammsugar. Tömningen gick väldigt smidigt så det gör inget om man behöver tömma behållaren ofta.

Inga kommentarer: