måndag 2 augusti 2010

Kajakpaddling i Gryts skärgård

Nu har vi varit ute några dagar och paddlat kajak med kompisar. Härligt att komma åkande med ett helt gäng kajaker. Vi hade några enmans- och några tvåmanskajaker. Totalt blev det 7 kajaker. Första dagen började med ett helt stilla hav. Regnet hängde i luften på förmiddagen och stod som spön i backen på eftermiddagen, men det blev ändå en fin paddeldag.

Morgonen därpå var vädret betydligt bättre. Vi passade på att gå på upptäcksfärd runt ön vi hamnat på, medan kläder och tält torkade. Martin satt länge och tittade på hur vågorna slog in mot klippan, för denna dagen blåste det mer.
Här ligger alla våra kajaker strandade och strax bakom står tälten. Det blir en hel tältplats när vi slår upp fyra tält på samma ställe. Det gäller att se sig för och inte snubbla på något av alla tältsnören.
Vi hade också härligt paddelväder med lagom mycket sol. Genom att göra lite smarta vägval mellan öarna så undvek vi de värsta vågorna. Det fungerade bra att paddla även för Martin i en dubbelkajak. En egen kajak hade han inte orkat med hela tiden. Han provade att paddla i en enmanskajak inne vid kanten och han fixar det riktigt bra.
Det blev också en del tid för att spela kort i tältet. God mat och en del slappande hör ju till en trevlig tur.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Vad härligt det ser ut.

Trillingnöten sa...

Superhärligt! Jag blir också sugen på paddling när jag ser de där bilderna!

Anton Ymer (pseudo) sa...

Ah, det ser härligt ut. Översta bilden är en riktig kalasbild.