fredag 27 augusti 2010

9-årskalas

I kväll har Martin haft 9-årskalas. Han ville ha ett "vanligt" hemmakalas med fiskdamm. Han bestämde sig för att bjuda sex kompisar. Tyvärr blev två sjuka så de blev inte så många.

De sysselsätter sig rätt bra själva när de inte är fler. Den enda lek jag förberett var en hinderbana i trädgården. Vi körde banan först utan något speciellt. Andra varvet skulle de balansera en potatis på en sked samtidigt. Då blev det lite svårare att springa slalom och att inte nudda marken. Där kunde de sprungit fler varv med andra varianter om det inte börjat regna rejält just då.

Vi har länge planerat att måla om i Martins rum. Nu kom vi på ett bra sätt att verkligen få det gjort. Vi plockade ut en del möbler och tavlor ur rummet i går. Sedan gav vi killarna kritor och sa att de fick rita på väggarna (men bara i Martins rum). Det blev populärt. Tänk att få göra sånt där som man bara inte får göra. Undra vad föräldrarna tror när de kommer hem och berättar?

När det var en halvtimme kvar på kalaset kom Henrik och Cissi hem. Cissi gjorde också succé. Bästa lektanten! Hon var helt svettig efter att ha brottats med grabbarna. Hon kunde skriva högre upp på väggen än grabbarna. Hon skrev medan fem grabbar försökte hindra henne. Ett tag skulle de ha in henne i garderoben (som är en lekgarderob). En kille stod i garderoben och drog, två andra puttade på. Mellan varven kom hon ner till oss och pustade, men då ropade dom strax på henne igen.

Kalaset avslutades med att Cissi fixade fiskdammen. Ibland kom det godispåsar, ibland kalsonger, tomat, ett chips eller något annat.

Resten av kvällen har vi bara slappat. I morgon blir det att ta tag i ommålningen av Martins rum.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilket underbart kalas det låter som! Faktiskt tror jag att de har roligare när de är färre. Alla leker med varandra och alla kan vara med :) Grattis till födelsedagsbarnet!