onsdag 11 augusti 2010

Vandring i Granvik

I födelsedagspresent av mina föräldrar fick jag och Mannen låna deras husbil och så ingick det barnvakt under tiden. En utmärkt födelsedagspresent tycker jag (som själv kom på idéen).

Sagt och gjort i lördags bytte vi in tre barn mot en husbil. Ett bra byte tillfälligt, men inte i längden. Då skulle jag sakna alla upptåg som barnen hittar på.

Vi började med ett studiebesök på Askersunds antikmarknad. Jag är inte jätteintresserad men det var intressant ändå. Dessutom är Askersund en fin stad att strosa runt i.

Sedan körde vi vidare till Granvik. En liten, lite by norr om Karlsborg. Byn liger vackert mellan Tiveden och Vättern. Runt byn har hembygdsföreningen gjort i ordning vandringsleder. En var drygt en mil och några var ungefär 5 km och de kortaste var drygt 2 km. Vi vandrade runt allihopa. Det var vandringar i väldigt vaierad natur.
Bäst var Granviksleden som gick i mycket kuperad terräng, förbi tre små sjöar med John Bauer-känsla. Ibland vandrade man på mossiga stenhällar och ibland vandrade man i djupa raviner. Riktigt häftig natur. På något ställe var det så brant neråt att de satt upp en ledstång.
En annan bit som var mycket vacker var när man gick på klipphällar precis utmed Vättern. Vätterns vatten låg helt stilla och så klart att man såg botten utan problem. Här hade det varit fint att paddla kajak.

Förutom de vackra vandringarna så var lederna försedda med geocacher. Det låg ett antal cacher utmed varje led. I varje låda fanns en ledtråd för att i slutet på leden hitta en bonuscache. I varje av de fem bonuscacherna fanns också ledtrådar som till slut ledde till "grand finale".

Efter nästan tre dagars vandrande och husbilande bytte vi tillbaka igen. Barnen verkade ha haft det bra hos mormor och morfar, så klart.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Som vanligt när du beskriver era utflykter så låter det så härligt. Det var väl ett jättebra byte för några dagar. Man behöver vara barnfri ibland.

Camilla sa...

Ja, visst låter det härligt. Jag skrev inget om att vi fick någon regnskur och att vi var dygnsura om fötterna och samlade på oss några myggbett, men det är ju sånt man glömmer...