onsdag 21 juli 2010

Lilleman, snart 20 år

Detta är vår gamla katt Lilleman. Han närmar sig den aktningsvärda åldern av 20 år, vilket väl är mer än genomsnittet för katter. Nu när det är varmt tillbringar han mesta tiden på gräsmattan under äppelträdet. Där är det skugga och han kan ha koll på hela baksidan av tomten. Oftast sover han gott och har inte särskilt mycket koll.

Lilleman var innekatt de första 4 åren av sitt liv, så han är inte van att jaga. Han springer nog hellre och gömmer sig än tar en mus. Det har hänt att han tagit en skadad fluga om någon pekar på den. Numera springer han inte mycket heller. Han går mycket värdigt.

Han är en trevlig sällskapskatt. Enda problemet är att han på senare tid lagt sig till med att jama mitt i natten. För att förhindra att jag gör något mycket dumt med honom när jag blir väckt ytterligare en natt så får han numera hålla sig på nedervåningen när vi sover på övervåningen. När barnen var små hade vi trapphinder för att de inte skulle ramla ner. Nu har vi trapphinder nattetid så att Lilleman inte kommer upp.

Inga kommentarer: