måndag 5 juli 2010

Tack Jonas Gardell!

Trots att det är varmt och soligt och semester så blir det dammigt och smutsigt inomhus. Så idag fick det bli lite städning på förmiddagen.

I samband med det så lagade vi bestickkorgen i diskmaskinen, igen. Plasten går sönder i botten så att besticken ramlar rakt igenom. Men vi vet hur man lagar den på ett bra sätt. Man tar en flugsmälla och klipper till lagom stora biter. Bitarna sätts fast med buntband. Vips så är problemet löst. Tack snälla Jonas Gardell för det tipset!!

Det var för många år sedan när jag och Mannen var på en föreställning med Jonas Gardell. Då läste han tips ur en veckotidning. Sådana där tips som folk skickar in om allt möjligt. Det var ett tips om att sätta upp avloppsrör i garagetaket, ett tips om att putsa de vita pumpsen med filmjölk och så tipset om att laga betickkorgen med flugsmälla. Alla tips kan ju låta äckliga och går naturligtvis göra sig rolig över, men faktum är att flugsmälletipset fungerar väldigt bra. Vi har nu förbrukat två (nyinköpta) flugsmällare och har nu lagat hela botten. Den kommer att hålla hur länge som helst.

1 kommentar:

Cicki sa...

Sådana där gamla husmorstips är inte att förakta. Vad är det man brukar säga: Alla sätt är bra utom de dåliga....:-)