onsdag 21 juli 2010

När du får oväntat besök

I kväll har vi suttit ute i vår trädgård med bokcirkeln. Vi diskuterade boken Lolita av Vladimir Nabokov. En klassiker som är kul att ha läst och som gav bra diskussioner.

Det blev trångt på bordet med böcker, temuggar, tomatpaj och en del annat tilltugg. Efter att vi ätit upp pajen så ställde vi formen på marken bredvid oss. Efter en stund fick vi oväntat besök. Det kom en kavat igelkott och gick kring bordet. Han fick syn på (eller sniffade sig till) pajformen. Smaskigt, bara att kliva i och äta. Det han inte räknat med var att det är väldigt halt i pajformar. Han såg ut som bambi på hal is när han kämpade för att stå upp samtidigt som han åt rester.


Igelkotten smaskade länge på våra rester. När gästerna gått kom barnen ut och tittade på den. När vi tittat en stund undrade Martin: "Vad äter igelkottar mer än tomatpaj?". 9-åringar är så kloka :-)

1 kommentar:

Cicki sa...

Igelkottar är verkligen härliga djur. Jag har för mig att jag lärt mig att har man igelkottar på tomten så har man inga ormar. Kanske de äter ormar när de inte äter tomatpaj.....:-)