fredag 11 december 2009

Luciafirande

I år inföll tydligen lucia den 11:e december. Idag har det varit luciafiranden och på söndag när den riktiga luciadagen är så är det ingenting.
Tidigt i morse var det luciafirande i skolan. Det var Martin som var med och lussade när årskurs 2 och 6-års lussade. Som vanligt är det riktigt fint luciatåg i skolan. I tåget var det fyra lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar och råttor. Råttornadansade kring tomtefar när han åt sin gröt. Martin var en av råttorna.
Alla sjöng fint och de var duktiga. När de sedan skulle tåga ut slappnade nog alla barnen av. En del gick bara ut och glömde att sjunga eller tåga fint, men många sjöng. Alla sjöng luciasången, men det var väldigt många stämmor. De var till och med på olika verser i olika delar av tåget. Charmigt!

Senare på förmiddagen kom en klass från musikskolan, årskurs 6 och lussade för oss på jobbet. Nu var det mer finstämd skönsång i flera stämmor, men inövade stämmor. Visst är det vackert med denna skönsången men jag uppskattar de mer spontana yngre barnen mer. De yngre sjunger sånger man känner igen och förknippar med lucia. De äldre sjöng en del sånger som jag vagt kände igen, men i helt nya versioner eller i alla fall inte den vanliga versionen som jag är van vid.

Inga kommentarer: