torsdag 10 december 2009

10/12 Låna böcker

Att läsa böcker är ju trevligt och avkopplande. Det är väldigt sällan jag läser om samma bok därför går det ju många gånger lika bra att låna böckerna. Att låna böcker av varandra är ett återbruk som miljön gillar.

Biblioteken är ju ett bra ställe att låna böcker på. Ett annat sätt är att låna böcker av varandra, vänner emellan. Fördelen med att låna böcker av dina vänner (och låna ut dina förståss) är att du får bra boktips på samma gång.

3 kommentarer:

Hans Persson sa...

Bookmooch är ett annat bra sätt att byta begagnade böcker. Jag får beställa böcker gratis från andra via en databas på nätet, och som utbyte skickar jag böcker gratis till de som vill ha de jag har.

När man skickar böcker får man poäng, och de poängen använder man sedan för att "betala" för de böcker man beställer av andra. På det sättet blir det rättvist, även om man inte skickar böcker till samma personer som man beställer från.

Morrica sa...

Bookcrossing är väl nästan försvunnit numera, men det var fantastiskt på sin tid.

Hans Persson sa...

Jag har bookcrossat en del också (även om det var ett tag sedan nu), men jag tycker aldrig att det fungerade särskilt bra. Sajten i sig fungerar, men det är väldigt sällan som en utsläppt bok faktiskt loggas av någon annan.

Det jag däremot märkte var att Bookcrossing (via sina forum) allt mer utvecklades mot att folk bytte böcker med varandra, inte alls olikt Bookmooch (men det senare fungerar bättre).