lördag 26 december 2009

Julhelgen

Julafton kom och passerade lugnt och enligt alla traditioner som vi brukar ha. Alla fick klappar av den lille tomtenissen (= Martin) som delade ut dom. Enda missödet var att när vi på förmiddagen skulle griljera skinkan så upptäckte vi att den färdigkokta skinkan som vi trodde att vi köpt, inte alls var färdigkokt. Snabbt på med stora grytan på spisen och koka skinkan. Det fick bli varm skinka på årets julbord, men det gick bra det också.

Juldagen fortsatte firandet hos svärföräldrarna. Vi tog en promenad i blötan och spelade en ny sorts yatzy som spelades som en duell mellan två personer eller två lag. Det var en kul variant.

Idag har vi tillbringat hela dagen hemma. Största delen av dagen har vi spelat Mahjong. Det tar sin tid. Till slut, strax före klockan 21, vann Cissi och jag kom god tvåa, ungefär 2000 poäng efter. Mitt på dagen tog vi dock en paus för att gå ut och skotta och åka pulka.

I morgon var det meningen att vi skulle hälsa på släktingar i Vetlanda. Tyvärr kom halsfluss och eländigt väglag i vägen. Vi får se till att det blir kusinträff vid ett annat tillfälle, för det hade varit trevligt att ses. Nu får vi en bonusdag hemma. Undra vad vi ska hitta på då...

Inga kommentarer: