söndag 28 augusti 2016

Flygdagar

I helgen har det varit flygdagar på flygfältet som vi bor grannar med. Det har firats att svenska flygvapnet fyller 90 år. Det har varit flyguppvisningar hela helgen med svenska stridsflygplan, amerikanska stridsflygplan, helikoptrar och gamla propellerplan. Här finns några fina bilder.

Jag hade egentligen inte tänkt att titta så mycket på flygandet, men när det väl började låta från flygfältet och när "alla" hade pratat om att de skulle dit så drogs jag också dit. Det blev både en tur på lördagen och en på söndagen. Jag gillar framför allt de nyare stridsflygplanen. Inte för att jag gillar krig utan för att det är mäktigt vad maskinerna kan åstadkomma.

Snyggast var när fyra gripenplan flög i en perfekt ruta som om de satt fast i varandra. De rörde sig över himlen som en enhet. Dessutom är det förstås häftigt med allt lopande och annat som som planen kan göra.
Dagarna avslutades med att fem svenskutvecklade stridsflygplan flög ihop. Det är ju märkligt att lilla Sverige lyckas utveckla dessa fantastiska saker. Det är dessutom kul att de gamla planen fortfarande flyger.

Inga kommentarer: