söndag 21 augusti 2016

Kajakhelg

Martin har varit på kajakhajk i helgen. Vi skulle skjutsa honom till kusten, till St Anna, i fredags. Eftersom vi ändå skulle köra ut till kusten så kunde vi ju lika gärna ta med våra kajaker och paddla. Det blev lite stressigt att få ihop allt men både Martin och vi fick med oss det vi skulle.

När vi släppt av Martin så åkte vi vidare söder ut utmed kusten till Fyrudden i Gryt. Det ena efter det andra tog lite mer tid än vi tänkt så klockan var över åtta på kvällen innan vi satt i kajakerna. Solen var på väg ner, men det var ljummet i luften och näst intill vindstilla.
 Vi paddlade i solnedgången och sedan medan fullmånen gick upp. Bildkvaliteten är inte så bra men tillräcklig för att ni ska förstå att det var vackert, nästan magiskt.
Efter en stund försvann fullmånen bakom moln. Då var det dags att ta fram ficklampan för att kunna gå i land. Vi hade tittat ut ett ställe i förväg som kanske skulle fungera och det visade sig bli bra. Det var lätt att komma i land och det fanns bra tältplats.
Spännande att titta ut på morgonen och se hur det verkligen såg ut där vi hade hamnat. Solen sken och det var helt lugnt. Det blev en fantastisk morgonpaddling också där vi strök utmed öarna och tittade på botten.

Paddlingens mål var Harstena. Där loggade vi två geocacher och letade sedan reda på hamnen och fiket som fanns där. Det var sista dagen för säsongen som fiket och handelsboden hade öppet så hon sålde det hon hade. Kaffet och glassen smakade riktigt gott!
Harstena var paddlingens mål för där skulle några geocachare från Motala, som vi känner väl, ha ett cacheevent. Detta hade vi råkat upptäcka och luskat ut att de skulle komma med taxibåt. Vi överraskade nu rejält genom att stå där på ön när de anlände. Det blev uppskattat och en trevlig fikastund tillsammans.
Sedan var det dags för oss att börja paddla tillbaka mot bilen. Det var lite gråare och blåste lite motvind på tillbakavägen och jag var ganska trött i kroppen efter en stund. Just vid lunchpausen var det ändå sol och skönt på klippan där vi satt. Den spretiga spagettin såg först ut som Nimis och såg inte alls ut att få plats i grytan, men det löste sig när den mjuknade. Tillsammans med champinjoner, ärtor, ädelost och lite grädde så smakade det mycket bra.
På väg hem med bilen blev det ett kort stopp i Valdermarsvik för att logga en cache till. I denna gulliga kanal, mitt i Valdermarsvik går tydligen gränsen mellan Östergötland och Småland.

Hur gick det för Martin då? Han var ute en natt till och kom inte hem förrän på söndag eftermiddag. Han verkar mycket nöjd och har haft en bra hajk, förutom att den avslutades med en del regn. Det är inte alltid bra väder när man är ute.

Inga kommentarer: