fredag 12 augusti 2016

J.K. Rowling: Den tomma stolen

J.K. Rowlings bok Den tomma stolen har stått länge i att-läsa-högen och jag har varit nyfiken på den. Nu blev det äntligen av att läsa den. Jag hade ingen aning om vad den handlade om så jag började läsa helt utan förutfattade meningar.

Det var inte riktigt den stilen jag väntat mig på boken. Jag hade väntat mig något mer Harry Potter-aktigt. Kanske någon fantasy eller i alla fall lite trollerikonster.
Nu var det inget sådant utan handlade om en liten småstad där en av kommunpolitikerna råkade gå och dö knall och fall. Det blev alltså en tom stol i kommunfullmäktige och striden börjar ta fart om vem som ska ha den tomma stolen.

Det som stör mig genom hela boken är att det figurerar väldigt många olika personer hela tiden så jag lyckas inte riktigt lära mig vem som är vem. På något vis gör det ändå inte så mycket. Det ger en viss känsla av att man kikar ner i den lilla byn där alla människor rör sig och interagerar med varandra.

Boken är lättläst och småmysig. Det går att tycka om och känna med de flesta invånarna i den lilla byn. Boken hamnar inte högst upp på min topplista men är ändå läsvärd.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Jag tyckte om den boken. Jag lyssnade på den som ljudbok. Det är möjligt att upplevelsen bli en annan då. J K Rowlings har börja skriva under synonymen Robert Galbraith när hon skriver deckare. Jag har läst två av dem och rekommenderar de varmt. Gökens rop och Silkesmasken heter de. Fantastiskt bra. De bör helst läsas i den ordningen. Den tredje boken i samma serie har kommit ut nyligen och heter Karriär i ondska, men den har jag inte hunnit få tag i än.

Cicki sa...

Upptäckte nu att tredje boken har inte hunnit komma på svenska än. Inte konstigt att jag inte fått tag i den då. :-)