tisdag 2 augusti 2016

Körsbär

I förra veckan kom det en ny geocache några kilometer hemifrån. Vi slängde oss i bilen för att få en FTF (First To Find, dvs vara först med att logga en ny geocache). Vi var först vid cachen, men hittade också en massa körsbärsträd. Där fanns inget hus nu men måste ha varit en trädgård tidigare. Röda, fina och supergoda körsbär!

I söndags fick vi med oss Cissi och pojkvännen och åkte dit för att plocka körsbär. Det var hur mycket körsbär som helst. Vi hade utrustat oss med gummistövlar för att kunna gå genom nässlor och annan sly som vuxit upp kring träden. Vi plockade och plockade och kunde liksom inte sluta för bären var ju inte slut. Till slut insåg vi att nu räcker det nog.
Jag har kokat sylt och saft av en del av bären. En del stoppade i frysen. En del ska bli körsbärsöl och en del ska vi ge bort till andra som också gillar körsbär för att koka spottkräm eller spottsoppa. Spottkräm/soppa är alltså kräm eller soppa gjord på körsbär med kärnor och allt. Man får snällt spotta ut kärnorna medans man äter, men gott är det.

Svamp har vi plockat tidigare när vi varit ute och geocachat, men att hitta alla dessa körsbär kändes som en riktig högvinst. Geocaching är bra på så många sätt!

Inga kommentarer: