lördag 27 september 2014

Återanvändning

Det har beslutats att fixa ett vedskjul med lås vid scoutgården för att vi ska slippa förse alla hobbyeldare i trakten med ved. Nu har ett skjul köpts in som ska byggas ihop på arbetsdagen i morgon.
Häromdagen ringde en ledare och undrade vem det var som för ett par månader sedan nämnt att hans granne hade ett gammalt altangolv liggande. Det skulle ju kunna vara bra att ha det golvet som underlag till vedskjulet. Jag kom ihåg vem det var och bollade frågan vidare till nästa ledare, om altangolvet låg kvar. Så i torsdags kväll fick han gå ut med ficklampa och kolla om golvet låg kvar. Jo då, det låg kvar och grannen ville mer än gärna bli av med det.

Ledaren med grannen skulle inte vara hemma i helgen så jag pratade med ytterligare en ledare om hjälp med att hämta golvet. Idag var vi några stycken som åkte dit med bil och släpkärra. De tunga golvbitarna lyftes upp på kärran. Tyvärr hade vi inte några remmar att spänna fast med så en gick hem för att hämta remmar. Det var ju inte mer än en kilometer hemifrån.

Vi som var kvar var lite otåliga så föraren började sakta köra medan två personer gick bredvid släpkärran beredda på att rycka in om golvet skulle börja glida av. Det stack ju ut rejält baktill. När vi väl mötte hon som hämtat remmar så hade vi redan kommit så långt att vi fortsatte. Det påminde lite om Viktorias bröllop då säpo-vakterna joggade bredvid bilen. De två som joggade bredvid släpkärran idag hade i och för sig inte kostym på sig utan snarare arbetskläder. Det såg kul ut i alla fall! Sträckan från där golvet låg till scoutgården är nog drygt två kilometer. Som tur var så var det inte så mycket annan trafik ute.

Nu är altangolvet transporterat till scoutgården i alla fall. Återstår att se om vi får ihop vedskjulet i morgon. Det verkar vara oändligt många delar. Tur att det finns så många kloka som kan hjälpa till.

Inga kommentarer: