söndag 1 december 2013

Första advent

Första december och första advent. Jag minns när jag som liten upptäckte att första advent inte alltid var den första december. Så rörigt livet blev då, inte alls så välordnat som jag trodde att det var. I år är det i alla fall ett sånt där bra år när första advent sammanfaller med första december. Ordning och reda!
Jag har börjat så smått med julförberedelserna. Adventsljusstakarna är framme och andra omgången lussekatter är bakade. Den första omgången bakade jag med för varm degvätska så jästen dog. De jäste inte över huvud taget. Resultatet blev inget som man bjuder på, men de smakade bra ändå. Nu är de snart slut. Denna omgången jäste fint, men jag missade att pensla med ägg så de är inte blanka. Man kan ju inte lyckas med allt…

Idag har det varit soligt, sju plusgrader och blåst. Det skulle kunnat vara 20 minusgrader. Jag och Mannen tog en joggingtur på förmiddagen. Jag tyckte först att det inte blåste så jag föreslog turen som går mellan två åkrar. Oj vad det blåste. Bitvis kändes det som att vi stod stilla och trampade. I skogskanten där det var lä och sol, där var det desto skönare. Det kändes i alla fall bra att ha sprungit en runda eftersom resten av eftermiddagen tillbringades stillasittande med adventsmys.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Skönt att 1 december sammanföll med advent i år :) Lätt att hålla kolla på :) Fast nu känns julen att den kommer lite snabbt!