lördag 21 december 2013

Grantradition

I går blev det äntligen jullov. Hela familjen lediga i drygt två veckor. Härligt!
ELLER
Nu går vi in i julstökets slutspurt. Allt ska fixas och vara klart så att ögonen kan tindra på tisdag.

Jag kunde inte bestämma mig hur blogginlägget skulle börja så jag bjuder på två olika. Läs och känn efter vilken som känns bäst.

Eftersom vi nu är lediga och det fortfarande är en del saker att stöka med inför julafton så tänkte jag att granen kunde kläs i går kväll, så skulle ju en sak till vara avklarad. Jag föreslog det igår, men blev fullständigt nerröstad. Martin tyckte att det lät kul att klä granen så han var med på det. De övriga tre protesterade högljutt och tyckte att den 20:e var alldeles för tidigt. Granen ska kläs den 23:e, enligt dom.  Möjligen kunde det få ske den 22:e. Traditioner får inte brytas!

Nu tycker inte jag att det är en så hård tradition att klä granen den 23:e. Olika saker är tydligen viktiga för olika personer. Det blev ingen gran klädd igår, men jag ska nog försöka igen den 22:e.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller på den 23:e. Därför ska jag hämta in och klä granen just nu. Det är kompensation för att vi inte hade gran förra julen. / Gunnar

Cicki sa...

Sonen har anlänt så han och sambon får den stora äran att klä granen och pynta det sista den 23. Själv ska jag ägna den dagen till att laga det där sista som ska vara på julbordet. God Jul till dig och hela din familj.

Hannele på Hisingen sa...

klä granen är barnarbete, passar inte vuxna

Trillingnöten sa...

Tänk vad olika det kan vara! Vi brukade klä granen runt den första december när vi var små, pappas idé. Sedan blev det andra advent och nu kör vi nästan dan före. FAst vi firar den 25e då :)