söndag 29 december 2013

Två dagar i Stockholm

Nu har vi varit en tur till Stockholm för att se Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace. Jag har inte sett Cirkus Cirkör förut men varit nyfiken på det ett tag. Detta kändes som något som passade alla så vi tog med hela vår familj och våra föräldrar.
Stämningen började byggas upp redan när vi klev in genom dörren till Dansens hus. Det hängde vita stickade saker överallt. På scenen stod en tjej och gjorde något slags handstickning, medan vi satte oss till rätta. Temat under hela föreställningen var det vita garnet, som garnnystan, nät, linor och stickade saker.
Det var många avancerade akrobatiknummer. Coolast var i alla fall han som spelade maffig musik på sin fiol i alla möjliga lägen. Han cyklade till exempel enhjuling på lina samtidigt som han spelade fiol. När jag frågade Martin efteråt vilken av alla saker vi sätt som han ville kunna så var det fiolen. Han imponerades också av fiolkillen och av den maffiga musiken.

Dagen efter var vi på Tekniska museet som har en tillfällig utställning om spel Game On, med allt från flipperspel till dagens spel över internet och moderna tv-spel. Utställningen var större än jag väntat mig och där kunde vi blivit kvar länge. På grund av att det var så mycket folk nu på jullovet så fick man egentligen inte vara kvar i utställningen mer än 50 minuter. Detta kändes för lite och eftersom vi var där ganska tidigt på dagen så var det inte så mycket folk ändå. Därför kunde vi dröja oss kvar en liten stund till. Vi var glada att vi kom strax innan museet öppnade för sedan var det lång kö till biljettkassan hela tiden.

Det var Knitting Peace och spelutställningen som gjorde att vi åkte till Stockholm, men vi hann även med att shoppa lite på stan. Det gick ganska bra trots mycket folk. Alla fick med sig något hem, en del som verkligen behövdes och kanske något lite onödigt. Ungefär som det brukar bli när man är på stan.

1 kommentar:

susanne lindén sa...

Tack för din kommentar! Skapar oftast med det som finns i naturen...blir finast så. Härlig resa ni gjort till Stockholm...och Cirkus Cirkör verkar ju spännande att se.

God fortsättning och Ett Gott Nytt År!