söndag 8 december 2013

Storstädning

Det går mot kväller och dags att sätta sig i fåtöljen och slappa en stund. Det har varit en effektiv arbetsdag hemma.

Vi började med sovmorgon och sedan körde vi igång med storstädning. Jag hade förberett genom att skriva en lång lista på vad som skulle göras. Mannen fyllde på med ytterligare några punkter. I huvudsak var det jag och Mannen som jobbade på. Barnen städade mest i sina rum.

Jag tänker inte påstå att huset är skinande rent, för vi skulle kunna lägga ner lika många timmar till. Det var verkligen behövligt med städning på en massa ställen. Vi ska fira jul här och då känns det bra att det är rent, men städningen hade behövts även om vi inte skulle ha gäster till jul. Nu är det rent så att julgästerna kan få sitta bakom soffan eller dra fingret ovanpå stora skåpet. Troligen vill inte gästerna varken sitta bakom soffan eller klättra upp på en stol för att titta ovanpå skåpet, men det känns fräscht.

När städningen avslutades framåt eftermiddagen så drog jag igång brödbak och kokade äppelkompott. Det bara gick av bara farten.

Detta är en väldigt ovanlig dag i mitt liv, för jag har inte varit utanför dörren över huvud taget. Det finns inte många dagar där jag varit frisk men ändå inte varit utanför dörren. Ett tag hade jag planer på att ta en liten provtur på skidor, men sedan blev det värre och värre snöoväder så jag blev kvar inne.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Åh vad härligt med snö! Jag skrev just om snö själv:) eller bristen på den!

Cicki sa...

Så flitiga ni varit. Här har jag bara hunnit börja med städningen. Den går i sakta mak....:-)