måndag 11 november 2013

Utan morgontidning

Fram till nyligen har jag varit bakåtsträvare när det gäller morgontidning. Nu var det åter dags att förnya prenumerationen och vi hade nya överläggningar om morgontidningens vara eller icke vara vid vårt frukostbord. Vi beslöt att prova utan. Det är ju inte värre än att man kan ändra sig och börja prenumerera igen.
Nu har vi varit utan tidningen i drygt en vecka. I stället sitter jag och Mannen med var sin laptop på frukostbordet. Barnen läste inte tidningen i alla fall, utom möjligen serierna, så de har knappt märkt någon skillnad. Jag har haft lite svårt att hitta en nyhetssida som har bra översikt över de stora nyheterna, men det ska nog gå att hitta så småningom. Dessutom läser jag rubrikerna och någon enstaka artikel på lokaltidningens hemsida för att få veta lite vad som händer i vår stad.

Jag har dessutom börjat starta morgon-rapport på svtplay. Det är 5-6 minuter långt. Jag prickar in det under de minutrarna som barnen äter frukost. Då lyssnar de också på nyheterna. Effekten blir alltså att barnen numera får i sig mer nyheter än när vi hade papperstidningen. Frågan är om inte jag också får i mig mer nyheter nu när jag hör huvudnyheterna och dessutom läser lite också. Förut hade Mannen A-delen av tidningen först. När han läst den färdigt var jag ofta färdig med frukosten och ögnade ofta bara igenom framsidan.

Det här blir nog bra när vi hittat de nya rutinerna ordentligt.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad svårt det där :) Och att bryta rutiner är ännu svårare. Dock är det nog bra att också höra på nyheter...då blir det en gemensam upplevelse också!

Cicki sa...

Vi har varit utan papperstidning rätt länge. Från början saknade jag det men numera tänker jag aldrig på det. Däremot har jag nog ökat nyhetstittandet istället.

Jag hörde för ett tag sedan att ungdomar har blivit bättre på det här med nyheter nu när det är så lätt att läsa det i telefonerna. Ny teknik är inte så dumt iaf. Om man använder den på rätt sätt, vill säga....:-)