lördag 9 november 2013

Halloween

I går kväll var det Halloweenfest på Martins skola. Det var för alla elever i åk 6-9. Totalt kom det 320 personer, plus alla de elever, föräldrar och lärare som hjälpte till att ordna festen. Detta är en årlig tradition och jag tror att det blir mer och mer påhitt för varje år. Tyvärr strejkade min kamera så jag har fått några bilder av Cissi. Cissi har ju slutat på den skolan men kommer tillbaka gång på gång i olika sammanhang. Kul att känna så för sin högstadieskola. Denna gången var det via kompisens kompis som hon dragits med att hjälpa till i spökkorridoren.
 Jag hjälpte till i uppehållsrummet där det serverades förfriskningar. Det var korv med bröd, sockerkakor dekorerade till gravar, popcorn, sockervadd och dricka. Rummet och vi var förstås fint dekorerade också. Det blir bra stämning när alla gör lite grann för att fixa till sig och rummet.

 Cissi hjälpte till på huvudattraktionen, spökkorridoren. Jösses vilket jobb de lägger ner där. Jag tittade på det medan ljuset fortfarande var tänt. Vet knappt om jag hade vågat gå där i mörkret. Det börjar med att man följer en ljusslinga och i trappan stöter man på denna mannen i en likkista. Senare hade han visst fixat till håret så att han fick ett Einstein-utseende och såg ännu läskigare ut.
 Efter att ha gått och krupit genom en korridor med diverse läskigheter kommer man in i operationsrummet. Här fanns skelett, lever, hjärna, tarmar, verktyg och "läkare". Huuu!
Förutom spökkorridoren och uppehållsrummet med mat så är det disco med danstävling, kostymtävling och pumpaskärning (i orangefärgade paprikor).
Härlig fest där många verkligen gått in för att klä ut sig. En tjej hade ena ögat dinglande i en nervtråd. En kille hade en dragkedja fastsminkad i ansiktet. Mellan dragkedjan var det blodigt och resten av ansiktet var vitt. Många hade gjort lite men effektfulla saker. Som att ha en söndrig och blodig skjorta på sig. Många kommer också precis som de är. Många lärare klär ut sig och glider runt bland eleverna.

Eftersom det är Engelska skolan så passar halloweenfesten bra in i deras profil. Detta är verkligen en viktig sak på skolan. Kul att kunna hjälpa till så att alla elever, och vi som hjälper till, får en bra kväll.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad kul! Gillar de där gravarna gjorda på sockerkaka!!