söndag 17 november 2013

Motorväg av tankar

Ibland är det motorväg genom huvudet på natten. En motorväg med en massa tankar som far förbi. Inga särskilda problem som ska lösas, bara en massa tankar som passerar. Det går ju inte att sova mitt i en motorväg. Huvudet får ingen ro.
I natt var det en sådan natt, i alla fall i några timmar. Inga stora (inte ens små) problem utan bara en massa saker som borde göras, som ska göras eller som jag vill göra. Helt enkelt en motorväg med tankar.
Problem som man funderar på under natten har en tendens att verka gigantiska, medan de senare i dagsljus visar sig vara små lösbara saker. Likadant är det med dessa tankar om saker som ska göras. Jag har nu löst två av sakerna som var stressande i natt. Det tog max fem minuter sammanlagt. Är det något att stressa upp sig för?

Idag är det dags för bokcirkel. Jag läste som vanligt ut boken i god tid, vid frukosten i morse. Det var ytterligare en sådan sak som for runt i tankarna i natt och tog max en kvart att göra. Boken kommer det ett inlägg om någon annan dag, men det ska bli roligt att diskutera den idag.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Japp, känner igen det där...Varför blir det så ibland? Kanske när det mycket som händer och många olösta ting, även om de är små och ganska lättlösta. Jag ska börja med att lägga ett anteckningsblock vid sängen så att jag kan skriva ned det jag tänker på- Ibland hjälper det.