måndag 6 maj 2013

Sanering av hemmet

Nu är veckan igång igen. Jag hade en skön helg utan en massa inplanerat. Det blev dock en del städande, vilket i och för sig var väldigt nödvändigt. Anledning till att jag kom igång att dammsuga ordentligt under och bakom sängarna var att dotterns kompis fått skabb. Eftersom hon sov över hos Cissi i förra veckan så tyckte hennes läkare att även Cissi borde behandlas mot skabb i förebyggande syfte.

Jag googlade och läste på om skabb. Det lät inte trevligt så jag slängde mig iväg till apoteket och köpte motmedel. Dottern smörjdes in och alla sängkläder, sängöverdrag, handdukar och en del annat tvättades. Smörjan skulle sitta på i ett dygn och sedan tvättas bort. Ganska smidig behandling ändå. Efter det tvättades alla sängkläder och handdukar en gång till. Ihop med detta blev det alltså av att dammsuga ordentligt också. Dammsugningen i sig tar nog inte bort skabben, men den kändes ändå nödvändig när vi röjde runt kring sängarna.

Just nu njuter vi av att det är ovanligt rent kring sängarna och håller tummarna hårt för att Cissi inte ska få någon skabb.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Men fy vad obehagligt med skabb! Har nog aldrig hört om någon som haft det (vad jag vet! Kanske inte nåt som folk går och snackar om!)...hoppas att Cissi slipper det!