lördag 18 maj 2013

Näräventyr med eld, mat och tält

I går smet vi tidigt från jobbet för att åka hem och packa det sista för en utflykt med tält och god mat. Jag hade lånat lite utrustning av scoutkåren så vi hade en stor tältkåta där alla rymdes utan att trängas och en muurikka att laga maten på. Vi hade bestämt träff med mina föräldrar på en plats utanför Borensberg som jag hört gott om men inte besökt själv. Det var ett fint ställe där det fanns vindskydd, flera eldstäder med bänkar runt vid en liten sjö.

Nere vid vattnet fanns en smal bro över till en liten ö. Martin uppskattade bron för därifrån var det bra att sjösätta barkbåtar. Det blev många barkbåtar med kotteförare. Kottarna var bra på att köra barkbåtarna så de gled fint.
Strul med min mobil gör att jag inte har några egna bilder så jag lånade denna på nätet. 
Vi satte upp tältkåtan och började göra upp eld. Vi var hungriga så vi satte igång med maten. På muurikkan lagade vi wok med en massa grönsaker, falukorv och sweetchilisås. Till det kokade vi nudlar på stormköken. Det blev mycket mat, men gott så det gick åt nästan allt i hop.
Till efterrätt värmde vi två burkar med cocktailfrukt på elden. På sin tallrik lade man på after eight som smälte över frukten och till det lite vispgrädde. Smaskigt värre!

Efter maten följde vi stigen runt sjön. Rundan på ett par kilometer bjöd på en blandning av lättgången stig, blåbärsris och berghällar. Det var en fantastisk kväll, varm och lugn. Även natten var ljummen så det var skönt och mysigt att sova i tält. Efter frukost packade vi ihop och åkte hemåt.

Detta var vårt 70-årsfirande med min pappa. Han ville inte ha något firande med en massa gäster eller restaurangbesök, så då fick det bli så här och det kändes väldigt bra. Så ska nog jag också fira min 70-årsdag :)

2 kommentarer:

Cicki sa...

Låter som ett perfekt födelsedagsfirande....:-)

Trillingnöten sa...

Wow! Låter fantastiskt tycker jag :)