lördag 11 maj 2013

Matlagning i helgen

I helgen har jag äntligen hunnit vara hemma en del, tillräckligt mycket för att planera och laga en del mat. Under köksrenoveringen har vi ätit allt som fanns i frysen. Nu var det dags att fylla på med matlådor. Det blir förstås en del rester under veckorna som kan bli matlådor, men inte alltid. Det är därför nödvändigt att ha en buffert i frysen. Dessutom vill jag äta mer vegetariskt och det är svårt att servera barnen det, men till matlådor passar det utmärkt.

Under helgen har jag lagat en gratäng med bland annat spenat och halloumi i (Supergod!), jag har kokat linssoppa och jag har gjort currygryta med kikärtor i. Tre smaskiga rätter som blir lika goda att värma upp. Frysen är påfylld med 24 matlådor. Känns kanonbra!

Idag när jag handlade mat så tänkte jag köpa några kex eller enklare kakor. Jag läste innehållsförteckningen på 3-4 sorter. Var enda en innehåller palmolja. Jag vill inte köpa palmolja och därmed uppmuntra avverkning av regnskogarna. Jag blev arg och istället köpte jag kakingredienser och åkte hem och bakade två sorters småkakor. De innehåller i alla fall ingen palmolja, och inga konserveringsmedel heller. Det känns bra, men jag har ju inte tid att baka jämnt. Ibland vore det smidigt att kunna köpa några kakor utan att riskera regnskogarna.

Nu är det ytterligare en dag kvar på denna sköna helg. Tänk om alla helger kunde vara fem dagar långa!

1 kommentar:

Solkatten sa...

Jag känner igen mig i det du skriver om köpekakor. Själv köper jag inte görna sådana jag heller, det får bli hembakat eller inte alls. Synd att de inte kan göra kakor utan palmolja. Dessutom innehåller de ofta väldigt mycket annat konstigt också.