lördag 30 mars 2013

Resan har börjat

Så har vi landat i landet långt borta, Japan. Vi har börjat utforska några delar, bland annat toaletterna. De japanska toaletterna är faktiskt ett kapitel för sig. De finns överallt och är alltid rena och snygga. Dessutom kan man på många ställen få en underredsspolning.
På toaletten finns en panel med knappar. Där är det bara att välja om du vill ha lite avledande ljud eller bli spolad med ljummet vatten. Naturligtvis var jag tvungen att testa med en gång. Det kommer då ut en pinne i bakre delen av toalettstolen som sprutar vatten uppåt. En mycket underlig känsla. Sedan gäller det att försöka lista ut om den slutar själv eller om jag förväntas trycka på någon mer knapp. Det går ju inte bara att ställa sig upp för då sprutar vattnet rakt upp och dessutom är jag blöt. Till och med underhållande att gå på toaletten. Ibland är jag lättroad!
På vår första utforskning av kvarteren runt hotellet hittade vi restaurangen "Lilla Dalarna" som serverade köttbullar, kräftor, fika, semlor och en del annat. Vi är kanske inte så långt bort i alla fall. Idag gick vi inte in här, men då vet vi vart vi ska gå om saknaden efter Sverige blir för stor.

Inga kommentarer: