tisdag 19 mars 2013

Kvällens scoutmöte

Idag hade vi ett lyckat scoutmöte. Vi planerade och genomförde det tillsammans med en annan grupp. Fördelen då är att vi blir många ledare så att det går att göra ett annorlunda upplägg än när vi är 3-4 ledare. På grund av sjukdommar och lite annat så var vi ändå bara 6 ledare, men det fungerade jättebra. Varje ledare hade en station med någon kort uppgift. Stationerna spred vi ut utmed en liten runda i skogen. Rundan markerades med olika slags ljuslyktor och utmed rundan var det tipspromenad.

Jag hade förberett en station där scouterna skulle para ihop dessa fina bilder på trädknoppar med grenar som jag plockat. Bilderna på knoppisarna hittade jag här. Jag tycker det är häftigt med trädknoppar. De ser verkligen olika ut så här års och många träd går lätt att skilja på genom att bara titta på knopparna. Barnen fixade denna uppgiften jättebra.

Andra stationer var en typ av memory där de ska minnas vilka saker som de fått titta på i några minuter, att kasta livlina och pricka mellan några hinkar, att göra knopar, att sticka ner handen i lådor och känna vad som finns där i och en sammarbetsuppgift där ett gummiband ska placeras runt en flaska med hjälp av fyra snören.

Allt flöt på bra och ungarna verkade nöjda. Sånna här scoutkvällar känns det bra, medan det känns smått kaotiskt andra gånger. Nästa gång ska vi elda och det är ju alltid populärt.

Inga kommentarer: