torsdag 29 november 2012

Simning

Tidigare i höstas misslyckades Martin med simprovet i skolan. Jag lovade fröken att det där fixar vi innan terminen är slut. Allt för att Martin ska slippa skolans extra simskola. Han hatar simskolor. Vi har haft våra strider och mutor under åren för att få honom att gå simskolor.
Nu har vi varit i simhallen och övat ett par gånger och idag var Martin inställd på att simma sina 200 meter. Vi började med att värma upp ett par längder. Sedan pratade vi med personalen. De var så hjälpsamma. En kille gick bredvid hela tiden när Martin simmade. Han berömde, peppade och kom med små tips. Martin klarade utan problem sina 200 meter.

Efteråt pratade vi med ytterligare en annan ur personalen som ursäktade att första killen inte är simlärare, men hon är det. Så hon gav på ett fint sätt ytterligare tips på vad Martin ska tänka på vid simningen. Martin hoppade i och provade en längd. Visst fixade han det med ännu bättre armtag. Härligt med sånt engagemang från personalen.

Som belöning hade jag utlovat att Martin fick välja matställe att äta på, bara han och jag. Han valde stadens bästa hamburgerresturang, Stångebro gatukök. På namnet låter det som ett vanligt gatukök, men det är inget vanligt gatukök. De gör egna hamburgare, hemgjort potatismos, hemgjord ketchup. Jag åt en ädelostburgare och Martin åt grillspett med pommes och deras egen bearnaisesås. Inte dumt alls!

1 kommentar:

Cicki sa...

Vad härligt att det ordnade sig. Ädelostburgare lät vansinnigt gott. Det skulle man ju faktiskt kunna göra hemma.