söndag 11 november 2012

Stockholm

Igår var vi i Stockholm över dagen. För att slippa köra bil tog vi buss fram och tillbaka. Väldigt skönt att kunna läsa en bok i stället för att köra. Vi hamnade dessutom mitt inne i city utan att behöva fundera på parkering.
Efter en kort sväng i city tog vi bussen till Etnografiska museet. Museet hade en del spännande saker att titta på, men var delvis dåliga på att sätta in sakerna i sitt sammanhang. De hade en tillfällig utställning som visade skatter från deras magasin. Här fanns inga skyltar alls. Vi fick låna en Ipad där man kunde klicka fram lite information, men fortfarande inte mycket om hur sakerna hade använts.
I en annan del av museet fanns en utställning om Mekongfloden. Där passade Martin och jag på att prova ut var sin hatt. Visst blev vi snygga? (Bildkvalitén kunde möjligen varit bättre...)

Efter ytterligare en runda på stan blev det mat på en tapasrestaurang. Vi var här med min bror och hans fru. När man är några stycken så är det kul med plockmat där alla kan smaka allt. Vi beställde in ett stort antal smårätter. Efter att ha smakat av allt blev alla riktigt mätta och nöjda.
Vi ville avsluta med kaffe och lite efterrätt, men då klantade restaurangen till det ordentligt. En kaffedrink var det glasbitar (??) i, en efterrätt kom aldrig, espresson smakade knappt kaffe och mjölken till vanliga kaffet kom aldrig. Synd med en tråkig avslutning på en annars mycket trevlig dag och kväll.

Inga kommentarer: