måndag 5 november 2012

Köksfunderingar

Min hjärna är konstant upptagen med att planera kök just nu. Jag diskuterar kök med alla, samlar idéer överallt och pusslar ihop det nya köket bit för bit.

Tanken är att vi ska byta ut det mesta i köket. Köket var inte nytt när vi flyttade in här för 18 år sedan och nu är det verkligen slitet. Köket fungerar väldigt bra, förutom lite trångt vid matplatsen, så det blir ungefär samma planlösning som nu. Små detaljer ska naturligtvis förbättras här och där. Numera finns ju en del fiffiga hörnskåp och utdragbara skafferier som kan underlätta.

Att göra om ett kök innebär ungefär en miljon beslut. Hur ska jag orka med alla dessa beslut? Fram till igår trodde jag att vi bestämt vilka luckor vi ska ha. Vid en tur till stora shoppingmeckat igår så insåg vi att dom var SÅ ljusa. Vill vi verkligen ha så ljusa luckor? Där blev det alltså ett steg tillbaka.

Just nu vill jag bara ringa någon och säga "Gör om mitt kök så att det blir som jag vill ha det!". Jag vill ha någon som tar alla beslut och gör hela jobbet. Resultatet ska naturligtvis bli precis så som jag vill ha det. Undra vem jag ska ringa?


5 kommentarer:

Mamma Vilja sa...

En kompis till mig är psykolog. Hon berättade att de allra flesta beslut vi tar blir vi nöjda med, inte för att det var det absolut objektivt bästa valet, utan för att det är DITT beslut. M a o är det bara att bestämma och vara glad!

(det roliga är att hon berättade det medan hon själv våndades över vilken barnvagn hon skulle välja... )

Cicki sa...

Jag skulle ringa Mija i Bygglov. Hon har så bra smak.....:-)

I mitt gifta liv gjorde vi om köket i två omgångar. Jag fick verkligen mitt drömkök. Och ett år efteråt skildes vi. Mitt beslut. Gissa om jag velat ta med mig köket. Det är femton år sedan så det köket är ju omodernt idag. Nu har fd makens nya fru gjort om det till sitt kök. De bor nämligen kvar i det huset.

Trebarnsmamman sa...

Fundera, tänka, diskutera. Det kommer nog bli bra tillslut. Vi gör en uppiffning av det 5 år gamla köket i lägenheten. Vi har framförallt bytt inredning till exempelvis utdragslådor i skafferiet. Näst ut på tur är en ny kyl (som inte fryser mjölken samtidigt som den är 11 grader varm på andra ställen). Spisen och diskmaskinen hade vi ju med oss från huset så de är gamla favoriter...eller i alla fall spisen är en gammal favorit.
Lycka till och låt oss läsare gärna följa med på tåget...

Camilla sa...

Tack för era hejarrop! Det kommer säkert mer på bloggen om köksfunderingar, köksdetaljer och hantverkare framöver.

Trillingnöten sa...

Hahaha! Eller hur! Alla dessa val :)