onsdag 13 juni 2012

Disciplin för lydiga och för busiga

På skolan som Cissi och Martin går på är det lite mer disciplin än på en "vanlig" skola. Inget konstigt, bara vanliga regler som också ska följas.

En av reglerna är att eleverna inte får lämna skolgården under skoldagen. Det känns helt ok för de lite yngre, men känns nästan överdrivet för årskurs nio. I alla fall är det vad som gäller.

Igår ville Cissi och en kompis gå ner på stan för att köpa blommor och avskedskort till ett par omtyckta lärare. Dessa lärare är inte deras mentorer så de kommer inte få någon present på avslutningen. Gullig tanke tycker jag!

De gick då och frågade vicerektorn om de fick tillåtelse att gå ner på stan och köpa presenter till några omtyckta lärare. Han skulle precis svara på deras fråga då det dyker upp några busiga elever från årskurs sex. De ska förmodligen få en extra tillsägelse och ställer sig bakom Cissi och kompisen och väntar på sin tur att prata med vicerektorn.

Vicerektorn säger då "Svaret är ja, men inte ett ord till. Och var diskreta!" Hihi, han kunde ju inte säga högt inför busungarna att några elever fick gå ner på stan.

Uppdraget slutfördes och lärarna blev jätteglada!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad skönt än då att han sa ja! Och att lärarna fick lite uppskattning :)Gulligt var det dessutom :)