tisdag 27 december 2011

Blåsigt

Det har varit blåsigt värre i några dagar nu. En natt blåste två nockpannor ner från taket. Det var längst ut på takkanten så vi var inte sugna på att klättra upp dit. Dessutom kändes det som att hela taket behöver en översyn. Jag fick tag i en takkille som kom redan idag. Han fixade nocken, som ju var det mest akuta. Resten av taket fick också underkänt på flera punkter, många ganska brådskande.

Det hela kommer nog resultera i helt nytt tak, en lagad skorsten och nya hängrännor. Han återkommer med en offert så får vi se vad kalaset går på. Det är bara att hiva upp pengarna för jag vill inte klättra omkring på taket. Farligt arbete ska man leja ut! Tur ändå att någon kollade upp taket nu för det är ju bättre att byta innan det börjar regna in, som det faktiskt finns stor risk för.

När jag stod och pratade med takkillen så upptäcker jag att en av tre glasrutor på altanen har blåst sönder. Det är glasvägg på en sida som vindskydd och resten öppet. Där rutan suttit är det ganska murket. Strax innan pratade vi om att byta altantaket, när vi ändå bytte tak, men nu blir det nog till att byta altan också. Vi har inte rustat upp huset så mycket under de å vi bott här. Nu har vi ju faktiskt bott här i 17 år så det börjar märkas både här och där när man synar huset i sömmarna.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Kanske tur i oturen att stormen kom och blåste lite? :) Så ni fick gå lite husesyn!