söndag 18 december 2011

4:e advent

Julafton är en fantastisk dag. Jag gillar verkligen julen om man firar den med måtta, men vilken annan dag på året är så välplanerad och upphaussad som julafton? Det skulle vara kronprinsessan Viktorias bröllopsdag då, men den inträffar som tur var inte varje år.

Inför julafton laddas det och planeras i en månad innan (minst). Det är julkalender, julavslutningar, julklappsinköp, julstädande osv. Hur många ord med prefixet jul finns det inte? I helgen har vi klarat av julhandling, julkalender, julknäck, julklappsinslagning, julstädning, julpynt (lite grann i alla fall), julfest, julmarknad, julbokcirkel och juljogging. Allt kanske inte ska ha julprefixet...

Just nu känns läget lugnt inför julen. Det återstår en del fixande, men det ska nog hinnas med under veckan. Jag har förstått på facebook att väldigt många har klätt granen denna helgen. Vår gran kommer att komma in någon kväll i veckan. Just nu står den på altanen och väntar. Vi har som vanligt (nästan varje år i alla fall) fått en gran av mamma och pappa som gallrat på tomten. Somliga år har granen grenar på alla sidor och somliga år är det en väggran eller till och med en hörngran. Perfekt att trycka upp i ett hörn! I år ser den ut att ha grenar åt alla håll. Hur ska det få plats? Jag gillar när granen ser ut som en gran från skogen och inte som tagen ur en amerikansk tecknad film. När barnen har klätt granen så syns det ändå inte hur den ser ut under glitter, julgranskulor, smällkarameller, garntomtar och allt annat.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Åh vad juligt inlägg! Jul och jul och jul! Nu är det snart dags! :) Det där med julgran är alltid spännande varje år. HUR ska den se ut? HUR blir den? :)