måndag 19 september 2011

Slarvig tandfe

Martin håller just nu på att dra ut fyra tänder för att få plats med de nya permanenta tänderna som ska fram. Hittills har vi klarat av tre tänder, en kvar att dra ut. Martin drog ut några tänder redan för några år sedan, därför var han inte road av att dra ut fler nu. Han försökte till och med att muta tandläkaren för att slippa "Du får tio kronor om jag slipper dra ut".

Som tur var finns det hjälp för att undvika att han får tandläkarskräck. Nu får han något att dricka som ska verka en halvtimme innan de sätter igång att bedöva. Den där drickan gör att han blir lite omtöcknad och efteråt har han en minneslucka. Han blir som om han är full. Han vinglar runt och vill prova hur det är att gå, han pratar intensivt ena minuten för att halvsova nästa minut. Han är medveten hela tiden så att det går att prata med honom, men efteråt minns han ingenting. Det enda han pratat om efteråt är att det där att dricka smakar starkt. Tur att hans rädsla för att dra ut fler tänder togs på allvar.

Efter att ha tappat eller dragit ut en tand brukar tandfen komma till oss. Man lägger tanden i ett vattenglas över natten och så har det blivit en guldtia till dagen därpå. Tyvärr är tandfen som kommer till vårt hus lite slarvig ibland. Det har hänt att barnen efter några dagars väntan har skrivit påminnelselappar åt tandfen.

Idag hittade Martin de första utdragna tänderna som redan blivit en tia. Slarviga tandfe! Naturligtvis stoppade han tänderna i glaset igen så nu måste väl tandfen ersätta dom igen. Jag tror tandfen börjar bli gammal och glömsk, kan det ha blivit en förvirrad tantfe i stället?

1 kommentar:

Cicki sa...

Tandfen är väl som jultomten, har många barn att serva och då kan det bli lite tokigt och förvirrat ibland.....:-)