fredag 16 september 2011

Kvällsutflykt

Vilken fantastisk höstdag det varit idag. Sol och helt vindstilla. Eftersom det spåddes bra väder redan i förväg så planerade vi in en utflykt för eftermiddagen och kvällen. Jag gick hem tidigt från jobbet och förberedde mat och en del annat vi behövde ha med oss. Mannen förberedde några geocacher och vid fem åkte vi iväg.
På väg till dagens mål gjorde vi några korta stopp och hittade några geocacher. Dagens mål var grillplatsen vid Hovetorps slussar någon mil söder om Linköping. Där gjorde vi upp eld. Efter förra helgens scouthajk så har Martin pratat mycket om att han vill tälja och elda. Det var alltså en av anledningarna till dagens utflykt.
Martin fick hugga veden, hjälpa till att fixa elden och tälja grillpinnar. Så var hans dag lyckad!
När det blev glöd lagade vi mat på elden. Vi gjorde foliepaket med förkokt potatis, morötter, paprika, tomat, någon kryddig korv och kryddor Till det grillade vi pinnbröd. Så lugnt och skönt!

När vi var färdiga hade det hunnit bli mörkt, men lite upplyst av månljus. Det var fortfarande helt vindstilla så i månskenet såg vi träden spegla sig i vattnet. Vi gick tillbaka till bilen i mörkret utan ficklampor. Jag tycker det är så mysigt med stilla mörker långt från stan.

Inga kommentarer: