tisdag 13 september 2011

Grotthajk

I helgen som gick hade vi grotthajk med upptäckarscouterna. Vi var 11 stycken 10-åriga scouter och fyra ledare. På lördagen gav vi oss iväg till Trollegater för att krypa runt i de grottorna. Några av barnen var tveksamma innan, men efter en stund hade alla varit nere i stora grottan. Stora grottan är inte jättestor. Det är ett första rum och sedan en 70 meter lång gång som man går runt i och kommer tillbaka till det första rummet igen.
Efter grottkrypandet åkte vi till stället där vi skulle slå läger. Vi byggde vindskydd. Inga vindskydd som skulle vunnit något skönhetspris, men de fungerade. Det blev till slut sovplatser för oss alla femton.

Vi hann också med att gå på upptäcksfärd i området innan det började mörkna. På kvällen grillade vi pinnbröd och korv. Mysigt!
Dagen efter gick vi upp på Klevberget som ligger i närheten. Där uppifrån är det fin utsikt, men ganska otäckt. Det är en klippa som stupar rakt ner utan att ha något staket vid kanten. Det känns inte helt bekvämt att stå där med 11 barn som man inte vet vad de får för sig. Ingen trillade ner utan vi kunde gå ner i stället.

Sedan avslutades hajken med att vi lagade hajkbomber till lunch.
Varje person fick göra sin egen bomb och stoppa i det man ville ha av potatis, falukorv, morötter, lök, äpplen, tomater och paprika. Det blev en mycket uppskattad lunch.

I går och idag har jag varit lite trött efter att inte sovit så många timmar och efter att ha fått en massa frisk luft, men det är alltid kul med hajk.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag älskar grottor och jag älskar gruvor. Jag var guide i en gruva i fem år (under studietiden som extra och på sommaren). Det var fantastiskt! och så blev jag lite av en sån där nörd. Nu vill jag besöka grottor och gruvor vart jag än far! :)

Camilla sa...

Livet under jorden! Jag kan gå ner i grottor, men det är inte så att jag älskar det. Jag tycker inte om när det blir för trångt. Men hellre grottor än höjder, i alla fall vissa höjder är läskiga.