torsdag 15 september 2011

Mitt jobb flyttar, men inte jag

I går fick jag reda på att min avdelning på jobbet flyttas till Göteborg. Dit tänker inte jag flytta!

Det blev en tung dag på jobbet. Ingen av de mer effektiva dagarna kan jag säga. Beskedet på morgonen och sedan en massa timmar innan det gick att ta till sig fullt ut, om jag ens har gjort det än. Sedan blev eftermiddagen fylld av tårar.

Argumenten för att lägga ner vår avdelning i Linköping är det ingen på marknivå som förstår. Supportavdelningen finns nu fördelad på fem orter. Varför blir supporten så mycket bättre då det bara blir fyra orter och vi 12 erfarna tas bort och ersätts med nyanställda?

Jag är inte rädd för nytt jobb eller arbetslöshet. Det kommer att ordna sig! Det som känns så hårt just nu är att känna otacksamheten för det jag gjort. Att känna att det jag gjort med min erfarenhet, det kan vem som helst nyanställd göra bättre (Tror ledningen! HA!).

Det har periodvis varit rörigt på jobbet de sista åren, men jag har trivts så himla bra med min grunduppgift att jag har kämpat på ändå. Jag älskar att grotta i problem, analysera felet och sedan presentera en lösning för kunden. Jag har funderat ibland på att byta jobb, men eftersom jag trivs med arbetsuppgifterna och framför allt med mina kollegor så jag har kört på.

Att känna att jag verkligen gjort så gott jag kunnat och att jag gjort ett bra jobb har känts bra. Att då få ett slag i magen i stället för en uppmuntran, det känns hårt. Alla vi 12 som drabbas har jobbat hårt och gjort en bra insats. Att då ledningen, som tack, kan slå undan fötterna på oss allihop. Det är denna smäll och otacksamhet som jag mår dåligt av.

Jag läntar inte riktigt till jobbet idag. Jo, jag kan längtar efter att få sitta och jobba i lugn och ro. Så kommer det inte att bli!

7 kommentarer:

Mamma Vilja sa...

Usch vad jobbigt!

Stor stor kram

Trillingnöten sa...

Nae, fy vad ruttet gjort alltså! Jäkla skit. Sånt där gör att man tappar förtroendet för alla arbetsgivare till slut. Det händer gång på gång...

Cicki sa...

Det måste vara jobbigt när sånt där händer. Skönt ändå att du har rätt inställning att allt ändå kommer att ordna sig. Den inställningen kommer du långt med.

Anonym sa...

Usch så trist. Du får försöka trösta dig med att en annan arbetsgivare kommer att bli lycklig över att få anställa dig med all din kunskap och erfarenhet:)

Maud/En bok om dagen sa...

Så himla dåligt tänkt av ledningen! Nyanställda är kanske billigare i drift också, lönemässigt - men för att väga upp erfarenheten kanske det krävs fler...

Hoppas att du hittar något annat snart!

Camilla sa...

Tack för de fina kommentarerna. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och hitta något nytt. Jag har redan börjat resan. Jag ser detta som en knuff till något nytt.

Dennis sa...

Jag fick precis samma besked i måndags. Känns jäkligt tungt. Har du några lärdomar att dela med dig av? Du som är 1 månad före mig i processen.