måndag 5 september 2011

Carlos Ruiz Zafon: Vindens skugga

Till bokcirkeln i förra veckan läste vi Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon. Boken börjar med 10-åriga Daniel som får följa med sin pappa till de bortglömda böckernas kammare. Det är ett hemligt bibliotek där böcker bevaras. Det är bara utvalda personer som känner till biblioteket. Alla som besöker biblioteket för första gången får ta med sig en bok därifrån. Den boken gäller det sedan att vårda och bevara.

Daniel väljer boken Vindens skugga av Julian Carax. Boken är väldigt bra så han sträckläser den och blir sedan nyfiken på vem denna okända författare är. Resten av boken Vindens skugga handlar om Daniels jakt på information om Julian Carax. Detta leder honom in i en komplicerad historia.

Boken utspelar sig delvis i Daniels nutid Barcelona och i Julian Carax nutid som var ett antal år tidigare. Trots att historien är ganska komplicerad så är det inga större problem att hänga med när man läser den. Däremot är det lite svårare att återberätta den efteråt. Jag gillade boken. Den var trevlig att läsa och lite lagom spännande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh, visst är den ljuvlig! Jag överväger uppriktigt talat att lära mig läsa spanska för att kunna läsa de böcker av honom som varken översatts till svenska eller engelska
=D

Camilla sa...

Ja, det var en mysig bok som jag verkligen levde mig in i. Men därifrån till att lära mig spanska....nej inte för mig! (Är ingen språkmänniska)